Kako z BabySept-om razkužiti inhalator

Danes odgovarjamo na vprašanje če lahko (in kako) z BabySept-om učinkovito razkužite inhalator.

Na vprašanje nam je kar odgovorila pediatrinja s katero sodelujemo, ki pravi:

Glede na to, da so inhalatorji odličen vir in prenašalec bakterij in virusov, plesni jih je res težko tako temeljito očisti/razkužiti, da ne bi povzročali dodatnih okužb in neprijetnosti.

Vsakemu staršu, pred nakupom ali uporabo, vedno svetujem, da naj si priskrbijo učinkovito dezinfekcijsko sredstvo ter imajo v mislih, da je inhalator po vsaki uporabi potrebno konkretno očistiti. Sploh če ga bo uporabljal še kdo v družini.

Inhalator ima namreč ogromno skritih kotičkov, kjer se nabirajo bakterije, ki pa jih je s klasičnim, površinskim čiščenjem nemogoče uničiti. Enostavno ni dovolj, da se inhalator samo površinsko očisti, z vodo, saj tak način čiščenja ne uniči bakterij, virusov in ostalih nadlog. Od kar poznam BabySept? pa lahko rečem, da končno obstaja nekaj s čim si vsi lahko pomagamo, da inhalator po vsaki uporabi pripravimo na naslednjo, varno uporabo.

Razkuževanje inhalatorja je nujno po vsaki uporabi. Prav tako je nujno, da inhalator površino očistite če le ta ni bil dlje časa v uporabi. Po vsakem površinskem čiščenju je pomembno, da se ga tudi ustrezno razkuži.

Glede na to, da je to ?sredstvo brez alkohola in klora, ter ne vsebuje nevarnih kislin, ?ne draži sluznice. Kar v praksi pomeni, da po tem, ko inhalator razkužimo, otrok ne bo zaužil ?nič škodljivega, saj mu sredstvo ne bo dražilo sluznice. Prav tako BabySept sredstvo ?nima vonja in ne pušča popolnoma nobenih sledi.

Ko pa se popolnoma posuši (in razkuži), razpade na vodo in kisik.

Zaradi svoje sestave (je dvokomponentno sredstvo, sestavljeno iz vodikovega peroksida in srebrovega nitrata) nima vonja – kot ostala, klasična razkužila, ki so izdelana na bazi alkohola.

Ključno je torej, da je inhalator čist ter ustrezno razkužen. Le tak je namreč varen za uporabo in služi svojemu namenu.

V kolikor imaš na temo še kakšno vprašanje – nam piši na ?info@babysept.com ali pa nas pokliči na 041 336 352.

inhalator, rakužilo, razkužilo za inhalator, razkuževanje inhalatorja, babysept