Glivice pri otrocih 👶🧒👦👧🧑

Glivicam je popolnoma vseeno koga napadejo, kdaj, kje in v kakšenm obsegu.

Za njih je dovolj, da jim omogočimo okolje v katerem se bodo lahko razvijale – to pa je okolje, ki je vlažno, toplo in polno ljudi. Ki pa se mu v resnici ne moremo izogniti!

Glivice so 👉najbolj pogosta kožna okužba in so izredno trdovartne. Pa ne samo to 👉 so tudi blazno moteče, saj lahko glivično okužbo spremlja srbečica, včasih pa pride tudi luščenja kože. In če ne dvignete pravočasno zastavice za preplah, se lahko hitro razširijo. Pa ne samo po telesu vašega otroka, glivice bodo z veseljem okužile vas, vaše družinske člane in tistega prijaznega soseda, ki se pride igrat k vam.

👉Če je vaš pristop tak, da ne boste iz vsake muhe delali slona🐘, se kaj hitro lahko zgodi, da se okužba razširi. Zato v trenutku ko opazite spremembo stanja kože pri otroku, ukrepajte!💪 Seveda to ne pomeni, da ste že na poti na urgenco, ampak dobro poglejte to spremembo, razmilsite o tem kako bi do tega lahko prišlo in nato naredite korak naprej.

Glivično okužbo načeloma lahko, preventivno, začnete zdraviti sami. V kolikor imate doma nekaj, kar uničuje glivice – ne oklevajte! Če pa s časom ne bo nič bolje, se bo okužba širila, se stanje kože ne bo izboljšalo – pa kar v akcijo k zdravniku.🚑

Glivice se najraje zadržujejo na stopalih, med nožnimi prsti, pod pazduhami in pri fantkih tudi v predelu dimlej. Na udaru pa so tudi glivice na nohtih!  Glede na to, da svojega otroka zelo dobro poznate boste hitro prepoznali, da “nekaj ne štima”, tako, da naj vas ne skrbi, da okužbe ne bi dovolj hitro opazili!

Ker so najpogostjeje okužena ravno stopala se lotite reševanja takole:

✔razkužite vso obutev otroka, ki je okužen
✔v vtrcu in doma mu zamenjajte copate
✔predel okužbe razkužujte najmanj 2x na dan

Glivična okužba s seboj (poleg mnogih), prinaša še eno slabo lastnost in sicer to, da se jih res ne da zlahka znebiti. Zdravljenje večje okužbe lahko traja tudi dva mesece in več.

Zatorej poskrbite tudi za preventivo. če greste na bazen – naj nihle od vas ne hodi bos – prav tako pred in po uporabi razkužite vsa stopala! Previdni bodite tudi v ostalih zaprih, vlažlnih prostorih, kjer je luksuz za glivice. S preventivo boste zaščitili svoje otroke, sebe in celo družino.

Preden pa se odločite za nakup razkužila bodite pozorni, da:

👉ne vsebuje klora in alkohola, ki oba zelo zelo izsušujeta kožo
👉da je sredstvo res učinkovito in da ni potrebno brisati ali čakati, da se posuši (pri otrocih tega časa res nimamo)
👉da ni nevaren za otroke (če tudi pride v stik s sluznico) – no, za v oči seveda ni!

Preventivno pa lahko vedno razkužujete tudi večje površine, kjer je vaš otrok, predvsem večje blazine, igralne podloge, večje igrače in tla v kopalnici. To najlažje storite s 500ml pršilko, ki deluje tudi (neprekinjeno prši), če jo obrnete na glavo! 🙃

V kolikor potrebujete nasvet kaj in kako razkužiti, kako se lotiti zdravljenja glivic 👉 nam pišite na info@babysept.com ali nas pokličite na 041336352.

glivice, zdravljenje glivic, okužba glivic, okužba z glivicam, rakužilo, babysept