Ne glede na to kako pogosto čistite, s površinskim čiščenjem ne boste pregnali vseh mikroorganizmov, ki so prisotni v vašem domu. Na žalost (ali srečo) so bakterije, virusi in mikrobi nevidni in ponavadi tam, kjer najmanj pričakujemo.🤷‍♀

Virusi, ki povzročajo gripo, lahko ostanejo aktivni 24 ur, v tem času pa se vi in vaši otroci lahko že okužite in obležite v postelji. Spet drugi virusi so lahko aktivni daljše časovno obdobje, zato je tako zelo pomembno, da poleg površinskega čiščenja uvedete tudi razkuževanje oziroma površinsko dezinfekcijsko, ki bo zaščitila celo družino.

In kaj je tisto, kar bi morali bolj pogosto dezinficirati? 

1. Kuhinjska gobica 🧽

Huh, že ne pogled ne zgleda ravno privlačna, ko je večkrat uporabljena, kajne? Ne vem če veste – v gobici se skriva lahko tudi do 362 različnih bakterij!

👉Očistite jo lahko tako, da jo namočite v mešanico vode in klora, ampak previdno. Klor vsekakor ni sestavina, ki jo je pametno imeti doma, zato si lahko pomagate z univerzalnim dezinfekcijskim sredstvom, ki ima učinek razkužila in je varen za uporabo. Ko pa pridete do točke, ko ugotovite, da je gobica že čisto zanič, jo pa seveda zavrzite.

2. Telefon 📱

Tam kjer smo mi – tam je naš telefon in povsod okoli nas tudi potencialne bakterije. In po nedavni raziskavi v Angliji so strokovnjaki potrdili, da je bil en od 6 telefonov okužen s fekalnimi snovmi, kar pa ni ravno dobra novica, kajne? Zato najprej vsem tistim, ki telefon nosijo seboj na stranišče, to povejte. Tistih 5, 10 minut pa res lahko zdržijo brez!

👉In ker imamo telefon vsak dan v roki in tudi “na obrazu” bi morali bolj skrbeti za čistočo, saj se tako lahko bolj zaščitimo. Očistite ga lahko z mešanico alkohola in vode.. Lahko pa uporabite že pripravljeno razkužilo, ki ne vsebuje alkohola a vseeno uničuje bakterije in viruse in ne poškoduje telefona.

3. Zobna krtačka 😬

Ena izmed britanskih študij je pokazala, da na zobnih krtačkah biva več kot 10 milijonov bakterij, kar je več kot na straniščni školjki. Hm, nič kaj vzpodbudno.

Strokovnjaki trdijo, da je naša zobna krtačka izpostavljena umazani meglici vsakič, ko splaknemo stranišče, saj kapljice pristanejo tudi 10 metrov stran od straniščne školjke. In tako nehote te bakterije pridejo v stik z našo sluznico… A vedeti moramo, da večina teh mikrobov za človeka ni škodljiva, tako, da kar pogumno nadaljujte s ščetkanjem.

👉A veliko lahko naredite sami, da število teh bakterij zmanjšate. Redno jo čistite, in vsake toliko tudi razkužite, saj boste s tem uničili večino bakterij, ki so za vas lahko škodljive. Najbolj bodite pozorni na zobne ščetke, ko je kdo v družini prehlajen, bolan, torej okužen. V tem času je ščetke sploh dobro razkuževati, da se bakterije in virusi ne znajdejo še na vaši ščetki. Sploh ker imamo skoraj vsi doma le en lonček, kjer se stiskajo zobne krtačke celotne družine. Načeloma pa velja pravilo, da zobno krtačko zamenjajte na vsake tri mesece.

zobna ščetka, čista zobna ščetka, razkužilo za zobno ščetko, dezinfekcija zobne ščetke, babysept

4. Igrače 🚗🐥🦖

Otroške igrače so vir bakterij in virusov, ki lahko vplivajo na zdravje vašega otroka, tako, da bi jih morali bolj redno dezinficirati, poleg seveda površinskega čiščenja. Zaradi pomembnosti čistih igrač smo 👉napisali priročniki kako pravilno očistit igrače, ki si ga brezplačno prenesite tukaj.

Dejstvo je, da s površinskim čiščenjem ne odstranimo vseh teh mikroorganizmov, ki so za človeka potencialno nevarni, zato je prav, da razmišljate tudi o dezinfekciji. In BabySept vam pri tem lahko zelo pomaga, saj uniči preko 140 bakterij in virusov in je 99,99% učinkovit. Ker ne vsebuje klora in alkohola je varen za uporabo in ga lahko uporabljate tudi tam, kjer so prisotni otroci. Pomembno je tudi, da veste, da ne draži sluznice!

BabySept dobiš v naši spletni trgovini, v vseh Tosaminih trgovinah, v vseh Pikapolonicah, v Okay.si trgovini v BTC-ju in v Kamniku v trgovini Zlata Ptička.