Varen dom za malčke, ki se plazijo

Glede na to, da je plazenje pri otrocih neizogibna faza, smo vam pripravili 5 ključnih stvari na katere morate biti pozorni ko je vaš otrok v tej fazi.

Nasveti, ki jih delimo z vami se tičejo predvsem dezinfekcije, čistega okolja, ki je za malčke, ki se plazijo in dajejo vse v usta tako zelo pomembno.

V mnogih pogledih so malčki podobni morskim psom. Njihove navade spanja so skrivnostne. Udarijo brez opozorila. Svoj svet raziskujejo skozi okušanje vsega kar jim pride pod roke. In ko se začnejo premikati se ponavadi ne ustavijo. In ravno mobilnost ter želja po žvečenju vsega predstavljajo največje izzive za starše, ki želimo svoj dom ohraniti zdrav in s čim manj bakterij, ki so za otroka potencialno nevarne.

Pomembni dezinfekcijski ukrepi so:

 1. Pojdite na njihovo raven 👶
  Glede na to, da so malčki v fazi ko se plazijo na drugem nivoju kot mi, starši, lahko kaj hitro spregledamo področja, kjer bi bila dezinfekcija potrebna. Zato je edina rešitev, da se spustite na njihov “nivo”, da pogledate oči z njihove perspektive in tako boste hitro našli kotičke, ki ste jih v “stoje” spregledali. Svet morate pogledati skoz njihove oči. Usedite se na tla in dobro poglejte okoli sebe. Kar verjetno že počnete, ko se z malčkom igrate, a verjetno niste vsakič pozorni na to, da bi odkrivali kotičke, ki so potrebni dezinfekcije.
 2. Sezujte se 👞👟👠
  Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da čevlji seboj prinašajo vse, kar so pohodili v zunanjem svetu in da to nič dobrega, kajne? A vseeno, previdno z obutvijo v stanovanju. Glede na to, da se malčki plazijo, se bodo prej ko slej srečali z vašimi čevlji in v najslabšem možnem primeru v ustih prežvekovali vaše vezalke. Približno 90% čevljev na podplatu nosi fekalije in nihče se ne želi, da naš mali zaklad pride v stik z njimi, kajne? Čevlje tako pustite v za to namenjenem prostoru.
 3. Dezinficirajte tla 💦
  Če tudi bo vaša politika o čevljih v stanovanju striktna, to še vedno ne pomeni, da so vaši malčki popolnoma varni pred škodljivimi baterijami. Zato je priporočljivo, da dezinficirate tudi tla, kjer vaš malček preživi največ časa. Če boste to naredili enkrat tedensko bo idealno, če pa manj pogosto bo pa še vedno bolje, kot da tega sploh ne delate. Smiselno je tudi, da dezinficirate tla in igrače, ko odidejo obiski, ki imajo prav tako otroke, saj so verjetno s seboj prinesli kaj kar lahko zelo škoduje vašem otroku.
 4. Očistite igrače 🎉
  O tem kako pravilno očistiti in dezinficirati igrače smo napisali blog zapis, ki se nahaja tukaj. Za najbolj pogoste vrste igrače (materiale) boste našli navodila kako jih tako površinsko kot globinsko očistiti, da bodo varne za v usta. Tako vaših otrok kot tistih, ki pridejo na obisk.

👉Na trgu boste našli veliko dezinfekcijskih sredstev, ki pa so za otroke škodljivi, prav tako pa so škodljivi za okolje. Večino sredstev je potrebno obrisati s površine, ki jo dezinficiramo, kar staršem otežuje samo dezinfekcijo.

👇👇👇

BabySept pa je idealno sredstvo za domačo uporabo saj ne pušča nobenih sledi, po tem ko se posuši dejansko razpade na vodo in kisik in v kolikor pride v stik s sluznico – le te ne draži. Je tako varen za uporabo, da ga otroci lahko sami uporabljajo za čiščenje svojih igrač saj nima niti vonja in ne vsebuje klora in alkohola!

Naj te spomnim, da imamo še vedno brezplačno poštnino za vse nakupe nad 10€ v naši spletni trgovini. 🤸‍♀