5 idej za nepozabno otroško zabavo ob bazenu 🎉💦🎈

Poletje je v polnem zamahu, čez nekaj dni še konča tudi šolsko leto in začne se najbolj brezskrben čas za naše malčke in šolarje – voda, bazeni, morje, druženje, dolgi dnevi, kratke noči in manj omejitev kot običajne dni.

Ker kot starši obožujemo zabave ob bazenu, smo za vas (in seveda tudi zase) poiskali 5 najbolj izvirnih idej kako tudi mlajšim zagotoviti nepozabno zabavo ob domačem bazenu.

Razlogov za zabavo ob bazenu je toliko, kolikor dni ima poletje. Tako, da se je lahko lotite že danes, za vikend, za praznovanje prvega poletnega dne, zadnjega dneva šole, upamo, pa da tudi prvega šolskega dne!

1. Poletna o k r a s i t e v

Če kdaj – potem je poleti čas, da vse kar je možno okrasite z močnimi barvami, neon odtenki, omejitev ni. Sami lahko izdelate okraske, jih enostavno pripnete na vrvice in vrvice obesite povsod, kjer je to mogoče. Izrežite različne oblike, lahko so to lubenice, meduze, ribe, zastavice, srčki, gusarji ali enostavni krogi, ki pa jih otrok lahko poriše, popiše ali pa le uporabite pisan papir. Če je možno ponovno uporabite papir, ki ga imate v škatli za odpaden papir.

2. Vodni baloni in vodne pištolice

Ali je zabava brez vodnih balončkov sploh prava zabava od bazenu? Za otroke vsekakor ne! Poskrbite, da jih bo dovolj, napolnite jih še preden pridejo gostje in predvidite čas, kdaj se bo zabava z njimi začela. Vsekakor malo počakajte, da se gostje sprostijo (otroci to naredijo v parih sekundah za razliko od nas), da bodo primerno oblečeni (v kopalkah bodo od trenutka naprej ko bodo izvedeli, da gredo na zabavo ob bazenu) in nato jih razveselite z novico o vodnih balončkih. In se umaknite. Daleč stran, ker ne boste vrani pred nobenim od njih. V kolikor pa bo na zabavi bolj moška družba, pa razmislite tudi o možnosti vodnih pištol. Lahko se znajdete tudi tako, da vsakemu od gostov “naročite”, da naj svojo najljubšo prinese seboj. Priredite lahko pravo tekmovanje!

3. Milni mehurčki

Milni mehurčki skoraj ne bi smeli manjkati, kajne? Naredite jih lahko sami po preverjenem receptu:

💧pol šalice sredstva za pomivanje posode

💧2 šalici vode

💧5 kapljic glicerina (kupite ga v vsaki lekarni) ali pa 2 čajni žlici sladkorja

Imejte v mislih, da sredstva ne mešajte, saj več kot je pene, manj bo mehurčkov.

Recept za milne mehurčke

4. Kino

Če le imate možnost, otrokom po koncu kopanja omogočite ogled risanke ali filma (o tem bo seveda odločala starost otrok). Za kino lahko uporabite televizijo, lahko prenosni računalnik lahko pa si tudi sposodite prenosno platno projektor, ki pa ga seveda uporabite tudi zase.

5. S l a d o l e d

No, najbolj pomembna stvar poletja pa je vsekakor sladoled. Ker pa vedno bolj stremimo k temu, da naši otroci pojedo čim manj sladkorja, pripravite domač sladoled ki mu namesto sladkorja dodajte med in uporabite sezonsko sadje, ki ga kupite na tržnici. Sploh ne bodo opazili, da ni tako sladek kot bi moral biti. Uporabite lahko papirnate lončke ali pa tiste plastične palčke za izdelavo sladolednih lučk. Pa dvojno količino pripravite, da ne bo krokodiljih solz, če ga bo prehitro zmanjkalo.

Domač sladoled s sezonskim sadjem

Varnost

Vsekakor poskrbite za varnost otrok. Če tudi je bazen majhen (napihljiv) poskrbite, da bo v neposredni bližin vedno ena starejša oseba, ki bo divjo zabavo nadzorovala. Te mali bazeni so lahko večje zlo kot to izgleda na prvi pogled. Pri roki pa imejte tudi antiseptik, saj lahko hitro pride do kakšne površinske odrgnine, padca ali kakšne druge neumnosti, ki jih je pri otrocih neskončno. Če boste imeli v bazenu ali v okolici kakšne igrače, jih pred tem dezinficirajte, saj bodo otroci ves čas v stiku z njimi. In ker je 💚BabySept 💚varen za uporabo, bodo tako varni tudi vsi otroci na tej zabavi.

Po vsem napisanem se bi tudi jaz z veseljem udeležila take zabave! 🙋‍♀

Svojega naroči 👉tukaj (nad 10€ je poštnina brezplačna)!