Veste kaj se skriva v vodnih igračah?

Če niste še nikoli pogledali v vodne igrače, ki plavajo skupaj z vašimi malčki, potem si težko predstavljate kaj se skriva v simpatičnih račkah???. Na kratko – nič koristnega. Vodne igračke, še posebej simpatične račke sicer naredijo vsako kopanje ultra zabavno, a kaj ko so polne bakterij in plesni… ???

Vodne igrače večino svojega življenja preživijo v ?topli, polni mehurčkov vodi? in so večkrat deležne kopeli, kar nas lahko zavede pri zmotnem prepričanju, da so čiste in varne za igranje.

Ampak v resnici ni tako, vlažnost kopalnice v kombinaciji z milom ter umazano in prepoteno vodo pomeni, da se vodne igrače prepojijo z bakterijami in plesnijo,  ki pa so nevarne za dojenčke, otroke in starše. 

Najnovejše raziskave kažejo, da so bakterije, ki so na vodnih igračah lahko nevarne za oči, ušesa in želodec.

In kaj sedaj?

Vodne igrače je priporočljivo “kopati” enkrat mesečno in če želite, da bodo res čiste upoštevajte postopek za učinkovito čiščenje:

1. Splaknite vodne igrače?
Igrače splaknite in vso vodo, ki se je nabrala v igračah iztisnite. Počakajte, da se posušijo. S tem boste prispevali k ustavitvi rasti plesni in bakterij v vodnih igračah.

 

2. Dezinficirajte z BabySept for Water Toys sredstvom ❗
Baby Sept za vodne igrače s pomočjo aplikatorja (ki je priložen) doziramo v odprtine in reže igrač, kjer ostaja voda in kjer se nabira plesen ter bakterije. Sredstvo pustimo učinkovati do 30 minut oziroma toliko časa dokler se ne posušijo.

vodne ihgrače, plesen v vodnih igračah, bakterije v vodnih igrača, baby sept, baby sept for water toys, baby sept za vodne igrače

 

Verjetno (če vodnih igrač še nikoli niste očistili) se bo zgodilo, da en tretma z BabySept-om za vodne igrače ne bo dovolj. Zato vam priporočamo, da postopek ponovite, ko se igrače popolnoma posušijo. Če pa bakterije in plesen res en bo moč odpraviti (kar se seveda lahko zgodi zaradi nerednega čiščenja) pa je bolj pametno vodno igračo zavreči. Zato, da zaščitite svoje otroke in sebe pred neprijetnostim, ki jih bakterije in plesen lahko povzročijo. ?‍♂???‍♀

Če imate vprašanje ali pa bi z nami radi delili kakšen nasvet kako je vam uspelo očistiti vodne igrače ?nam pišite na info@babysept.com