Priprava na prihod (sploh prvega dojenčka) poleg lepih trenutkov seboj prinaša tudi nekaj stresnih dni, za kar pa lahko same zelo dobro poskrbite, da jih bo čim manj.

Da pa ne bomo vedno govorili samo o tem kaj vse je potrebno kupiti preden pride novo bitje v vaš dom, smo tokrat za vas pripravili seznam malo manj “tipičnih nasvetov” za pripravo na prihod malega bitja.

1. Umirite svoj tempo

Glede na to, da se bo vaše življenje kmalu postavilo na glavo, je to skrajni čas, da upočasnite svoj življenjski tempo in se ne lotevate prevelikih izzivov preden pride nov član. Vsekakor čas pred prihodom dojenčka ni primeren za večjo selitev, prenovo doma ali večjih poslovnih projektov, to je čas, da se umirite in tako mentalno kot fizično pripravite na nov začetek. Čas namenite sebi, svojim najbližjim, če se le da se veliko gibajte (predvsem v naravi) in dobro naspite.

2. Negujte medsebojne odnose

Najboljši vir informacij in praktičnih nasvetov so vsekakor ljudje, ki že imajo izkušnje z otroki. Povežite se s puncami, ki jih boste srečali v šoli za starše, saj boste v času porodniškega dopusta zelo cenili družbo mamic, ki se bodo znašle v enaki situaciji kot vi. Bolj kot to, da iščete najbolj “in” aplikacije in spletne strani, gradite na odnosu z resničnimi ljudmi.

3. Poskrbite za svoje dobro počutje

Raje kot, da brskate za najbolj modernim vozičkom, ki stane celo premoženje, svoj čas in svojo naravnanost namenite temu, da raziskujete področja zdrave prehrane in zdravega načina življenja. Na koncu je bolj pomembno kako se mamica počuti ob svojem dojenčku kot v kakšni barvi vozička ga vozi, kajne?

4. Naspite se!

Čeprav se sliši klišejsko, se vse mamice strinjajo, da je spanec nekaj kar najbolj pogrešajo. Zanimivo je, da ljudje lahko delujemo z manj spanca, vendar če tako obdobje traja več dni, tednov, potem se boste počasi spremenili v zombija, ki hodi po hiši in ne ve niti kateri dan je, koliko je ura, je zunaj noč ali dan. To je čas, ko lahko uspešno razvijete svojo navado krajših počitkov, ki vam bodo z novim dojenčkom še kako prišli prav. Počitke poskušajte v svoj vsakdan vpeljati že sedaj, ko ste še “sami”. Verjemite, da vam bodo še kako prišli prav!

5. Raje si sposodite kot da kupujete

So stvari, pripomočki, ki jih mogoče niti ne boste potrebovali zato se ne prenaglite z nakupovanjem vsega, kar vam pravijo, da potrebujete. Za nasvet o praktičnosti uporabe povprašajte ljudi, ki že imajo otroke, tako boste dobili nasvet s prve roke. Če se le da, si stvari sposodite in kupite le tisto, kar je nujno potrebno in ne more biti sposojeno (dude, flaške…)

Da pa boste dojenčku omogočili čim bolj čisto in varno okolje v katerega pride, ne pozabite dezinficirati vseh površin, s katerimi bo dojenček v stiku in vseh pripomočkov, kjer bo prisoten dojenček. In to lahko na naraven in učinkovit način naredite z univerzalnim sredstvom Baby Sept. Je popolnoma brez alkohola, brez vonja, za seboj ne pušča sledi in je tako ljudem kot otrokom prijazen. Uporabite ga lahko na vseh površinah, za vse pripomočke in tudi za razkuževanje rok vseh gostov, ki bodo pršil na obisk.

Če imate vprašanje o varni uporabi Baby Sept sredstva nam pišite ? info@babysept.com